Höegh Autolinersin IDM-tarvekartoitus

Höegh Autolinersin IDM-tarvekartoitus

Höegh Autoliners halusi sujuvoittaa yhteistyötä ulkoisten kumppaneidensa kanssa ja palkkasi Cloudworksin selvittämään, miten IT voisi auttaa siinä. Nyt varustamolla on konkreettinen digitalisaatiostrategia, joka parantaa turvallisuutta ja yksinkertaistaa hallintaa.

Cloudworksin näkemys tietoturvasta, pääsynhallinnasta ja automatisoinnista on ollut ratkaisevan tärkeä tunnistettaessa parannuskohteita ja mahdollisuuksia hallinnollisissa prosesseissamme.

 

Vegar Bøthun, Höegh Autolinersin tietohallintojohtaja

Maailmanlaajuinen organisaatio

Höegh Autoliners on johtava maailmanlaajuinen kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoaja "Roll-on-Roll-off" (RoRo) -segmentissä. Yrityksen 400 työntekijää työskentelee 20 toimipisteessä eri puolilla maailmaa, ja sen pääkonttori sijaitsee Oslossa.

Automaatio = virtaviivaistaminen

Kartoitushanke perustui hypoteesiin, jonka mukaan esimerkiksi ulkopuolisten edustajien suorittama automaattinen käyttäjien luonti säästäisi työtunteja, edistäisi standardointia ja lyhentäisi odotusaikoja.

Automaation suunnittelun edellytyksenä oli organisaation rakenteen ja tärkeimpien prosessien analyysi, jotta voitiin kartoittaa käyttäjäprofiilit ja se, miten ne eroavat toisistaan.

Jokainen organisaatio on erilainen, joten oli tärkeää määrittää sopiva määrä rooleja - ei liian vähän, jolloin käyttöoikeudet olisivat liian laajoja, mutta ei myöskään liian monia, jolloin niitä olisi vaikea hallita pitkällä aikavälillä.

Turvallisuus ennen kaikkea

Kenellä on pääsy mihinkin ja kuka on antanut siihen luvan?

Höegh pyysi ehdotusta tietoturvakonseptista, joka antaisi liiketoimintapuolelle tarvittavat työkalut vastata näihin kysymyksiin. Perusturva-arviointien delegointi osastojen johtajille ja alihankkijoille voisi tällä tavoin auttaa lisäämään tietoisuutta ja siten parantaa turvallisuutta. Kartoitushankkeessa suositeltiin rutiineja ja teknologiaa tämän tavoitteen toteuttamiseen.

Teknologia-analyysi

Kun automatisoinnin tarve oli selvitetty, oli aika arvioida käytännön toteutuksen mahdollisuuksia. Tähän liittyi tärkeimpien sovellusten tekninen analyysi. Miten integraatio toteutettaisiin ja kuinka paljon työtä se vaatisi? Mitkä sovellukset kannattaisi sisällyttää automaatioon?

Tämä kartoituksen osa oli ratkaisevan tärkeä, jotta saatiin yleiskuva siitä, mikä olisi realistinen tavoitetaso. Loppuraportti antoi vastaukset näihin kysymyksiin ja loi siten hyvän pohjan myöhemmälle hankintaprosessille.